Det här är Sofi!

Sofi

Favoritprodukt just nu?

Min nya AHA-produkt är Davines’s nya produkt: ”THIS IS A FORMING POMADE”s. Den är inte för mycket av någonting. Den är svenskt lagom-wax och som man kan forma om under dagen. Perfekt när man haft mössa på sig och måste omarbeta stylingen. Passar dem flesta hår och längder, fast på olika vis. Motverkar även statiskt hår.

Vad inspirerar dig just nu?
Hösten har alltid inspirerat mig för det då många nya trender inom mode, hår och makeup. Våga se styling som ett plagg du tar på dig och varierar och våga mer färg! Läppstift är hett by the way!

Favoriträtt?
Min sushisallad med extra allt av det godaste!

FacebookTwitterPinterest

Svårt att fixa ögonbrynen själv?

ogonbryn

Inramningen av dina ögon kan göra väldigt stor skillnad. Därför kan det vara bra att få hjälp av en expert.

Vi hjälper till med både form och färg. Formen på brynen skulpterar vi så att det lyfter och öppnar upp ditt öga. Brynen är viktigare än vad man kan tro och färgen bör vara minst ett steg mörkare än din hår. Här tar vi fram en nyans som passar din hårfärg, hudton och givetvis efter önskemål. Om man har mörka bryn sedan innan, så är det till exempel fint att ta bort det ”dammiga” i nyansen. När vi färgar bryn så använder vi alltid en kräm under som gör att det inte fastnar färg på huden.

Vi färgar också fransarna. Med färgade fransar vaknar du upp och ser naturligt piggare och fräschare ut, fransarna upplevs tätare och längre. Har man naturligt blonda fransar så blir resultatet mer påtagligt eftersom när vi målar med mascara så applicerar vi bara underifrån, men fransarna är fortfarande blonda på ovansidan.

FacebookTwitterPinterest

Vet du någon som vill ta hål i öronen?

ear_piercing

Ni vet väl att vi också tar hål i öronen?

Här kommer tre viktiga saker att tänka på när man vill ta hål i öronen:

  • Håltagningsörhänget ska sitta i minst 6 veckor, det tar tid att läka.
  • Undvik bad under de första dagarna. Tänk sedan på att inte doppa huvudet under vatten mer än nödvändigt i början och att alltid rengöra ordentligt efter bad. Infektionsrisk!
  • Det är väldigt snabbt och smidigt att göra dubbelhåltagning, vilket innebär att vi tar hål i båda öronen samtidigt. Detta är också en säkerhetsaspekt, inte minst när vi har med barn att göra.

Hos oss jobbar vi med ett märke som heter Blomdahl. De har utgått från sjukvården och tagit fram sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken. De jobbar med säkra material som gör att man kan undvika kontakt-allergier så långt det går. Håltagningssmyckena är utvecklade i samråd med hudläkare så de passar även dig som redan hunnit utveckla allergi. De är även speciellt utformade för att underlätta läkningen så mycket som möjligt.

Välkommen in till oss för mer information eller bokning!

FacebookTwitterPinterest

Sätt färg på tillvaron!

colorme700x466
Det finns färg och det finns färg.

Vi väljer att jobba med Kevin Murphys färg ”Color.me”. Det är ett medvetet val vi gör åt er som kunder för att ni ska få en färg som ger snyggt resultat, som är snäll mot hud och hår samt en produkt som är skonsam mot vår miljö. Den här är dessutom godkänd av PETA (som är världens största djurrättsorganisation).

Vi älskar att sätta färg på ert hår, så hör gärna av er så ser vi till att ni får den färg ni önskar på så bra sätt som möjligt!

(Ni kommer väl ihåg att vi har kvällsöppet på tisdagar också, till kl. 20!)

 

FacebookTwitterPinterest

3 fakta om Carolina

Carro

Dags för en presentation av Carolina i form av tre fakta!

  1. Carros favoritprodukt är STAYING.ALIVE från KEVIN MURPHY som verkligen är en mångsidig produkt med flera användningsområden.
  2. Hon jobbade under Fashion week i Stockholm i höstas och inspireras fortfarande av allt hon fick göra, se och uppleva där.
  3. Och Carros favoritlag då? You’ll never walk alone, alltid Liverpool.

Vill du utveckla varför Carro håller på Liverpool – eller bara fräscha till håret? Boka klipptid hos Carro här.

FacebookTwitterPinterest

Vad kammar du håret med?

borstar

Från ett håll får vi höra att den ena varianten är bättre, medan vi från ett annat håll får höra att något annat är det bästa. Hur vet vi vad som egentligen är bäst? 

När det gäller hårborstar, så är det som så mycket annat – Vad som är bäst för dig kan vara mindre bra för någon annan. Det är helt enkelt individuellt. Vi tänker här berätta lite om vad vi väljer att använda i salongen – och varför.

Svinborstarna som vi använder oss utav kommer från det australienska märket Kevin Murphy. Vi har valt att använda dessa just för att dom är gjorda av 100% hållbart material från Bambu och är väldigt skonsamma mot både miljö och hår. Fördelen med vildsvinsborst är att de hjälper att transportera hårbottens naturliga fetter ut på längderna där de har en väldigt vårdande effekt på trasiga och torra hårtoppar. Tack vare detta kan man få ett mer välmående hår med en skinande glans.

Ett tips med dessa borstar är att dom är utmärkta att skapa volym i håret genom toupering.

Texture.Comb är den bredtandade kammen (på bilden) som är ett måste att ha hemma. Den används till allt från att dela upp håret vid styling till att kamma igenom balsam och inpackningar i duschen. Även den är framtagen av bästa möjliga material som är skonsam mot miljö och hår. Materialet som kammen är gjord har en antistatisk effekt på håret, vilket är fördelaktigt när man ska kontrollera ett frissigt hår. Den är utmärkt att använda innan styling på lockiga hår som behöver tämjas och definieras. 

Vill du ha råd och tips gällande kam eller borste för just ditt hår – titta in i salongen så hjälper vi gärna till!

FacebookTwitterPinterest

Missa inte Jenny på Fashion Week!

Jenny på Wow

Ni kanske har koll på att Umeå Fashion Week är i full gång denna vecka? Vår frisör Jenny kommer att finnas på plats i Utopia på lördag för att prata styling – missa inte det!

Lite mer om Jenny får ni här:

1. Jennys favoritprodukt just nu är Easy.rider från Kevin Murphy. Det är en anti-frizz kräm som kan hjälpa ett lockigt hår att få mer glans och vård – men också en perfekt produkt mot en torr eller irriterad hårbotten. Fungerar också utmärkt på ett skägg som behöver tämjas. Helt enkelt en favorit så här på hösten!

2. Väldigt mycket av Jennys inspiration kommer från Sociala medier (främst Instagram och Pinterest). Där finns bland annat nya kollektioner från topp-frisörer men också inspirerande före och efter bilder.

3. Visste ni att Jenny älskar att åka längdskidor?! ”Känslan man får efter en skidtur är oslagbar, och även en fantastisk aktivitet att hålla på med under våra kalla vintrar”, intygar Jenny. Favoritstället i Umeå är Olles spår.

För alla som inte testat Olles spår är det väl bara att boka in i vinter!

FacebookTwitterPinterest

Har du träffat Johanna?

Johanna på WOWVi tänker att vi här på bloggen ska presentera alla som jobbar hos oss på WOW, så att du får lära känna oss lite bättre. Först ut är Johanna, som jobbar som frisör här, om du inte träffat henne så kom in och säg hej! Tills dess kommer här tre Johanna-fakta.

1. Johannas favoritprodukt just nu är RE.STORE treatment som både rengör och bygger upp håret. Det är som en shot av protein direkt till håret. Reder ut och håret känns väldigt lent!

2. Något som inspirerar Johanna just nu är det moderna 70-talet – tänk en modern Farrah Fawcett.

3. Favoritlåten just nu är Eliza Doolittle med ”Pack up”

Vi ses!

FacebookTwitterPinterest

Vilket vax är bra?

vilket vax är bra

De flesta som använder hårvax har någon gång köpt hem ett nytt vax och upptäckt en produkt som inte alls motsvarar förväntningarna. Vi tänkte passa på att berätta lite om hur olika vax kan passa olika stilar och hårtyper. Det finns olika egenskaper i hårvax. Visste ni att det också kan vara lite olika hur de ska appliceras?

Här kommer tips på tre olika hårvax, med lite olika egenskaper.

Rough rider är en matt lera med hård stadga. Fungerar för alla frisyrer som önskar en matt känsla, från korta till långa. Kom ihåg att verkligen jobba in produkten i händerna innan du applicerar den i håret. Och ta hellre lite och fler gånger än mycket på en gång.

Free hold ger medium stadga och naturlig glans. Fungerar väldigt bra till den klassiska looken och även i lockiga hår. Tips: Hårdare grepp om du endast tillför produkten och naturligare glansigare resultat om du arbetar in produkten längre.

Super goo är en blandning mellan vax och gelé med kraftig och fast stadga. Passar perfekt för de som önskar ”wet-looken”. Fungerar även i lockigt hår för känslan av mer separerade lockar.

För mer tips och råd, kom gärna förbi salongen och fråga!

FacebookTwitterPinterest

Boka klipptid online!

kort_frisyr_dam

Så enkelt! Nu finns möjligheten att boka en klipptid online.

Tillsvidare kommer det bara vara möjligt att boka tid för klippning på internet. Vill ni boka andra behandlingar så kan ni ringa 090 – 14 59 00 eller helt enkelt titta förbi salongen!

BOKA DIN KLIPPTID HÄR

FacebookTwitterPinterest